Serviciile de debitare cu laser folosesc tehnologii foarte puternice si performante de fabricatie pentru ca tehnologia utilizata pentru taierea diverselor materiale este foarte avansata.

Astfel echipa Laser Processing Romania iti vine acum in ajutorul tau cu gama de servicii profesionale de debitare laser care sa te ajute sa tai o diversitate de materiale la precizie extrema.

Atat detaliile dar si calitatea finisajului taierii cu laser sunt incredibil de calitative, iar acest lucru face ca tehnologia de taiere cu laser sa fie foarte populara pentru producatorii autohtoni care au nevoie de piese de calitate ridicata si realizate cu precizie ridicata.

Atat in industria aerospatiala dar si in retail sau fabrici, tehnologia de debitare cu laser este cautata pentru ca este foarte precisa si ofera viteze de taiere mari.

Dar care sunt avantajele tăierii laser în comparație cu alte metode de fabricare? În acest articol, vom analiza primele 3 beneficii ale tăierii cu laser, pentru a vă ajuta să înțelegeți cele mai bune aplicații ale acestei tehnologii avansate de fabricație.

Producatorii care utilizeaza serviciile noastre de debitare laser pot sa obtina o precizie ridicata si la o calitate de top cand folosesc serviciile noastre pentru a dezvolta o gama de materiale.

Laserele vor taia mai bine materialele pe care se lucreaza si mai rapid, fata de tehnologiile de taiere cu apa/plasma.

Acest lucru se întâmplă deoarece, spre deosebire de tehnicile tradiționale de fabricație, tăierea cu laser nu necesită niciun fel de contact fizic cu materialul tăiat. În timp ce mașinile tradiționale de tăiere se pot deteriora după utilizarea excesivă, tăierea cu laser va oferi întotdeauna o tăiere și finisare de înaltă calitate.

Pe langa asta, versatilitatea este foarte ridicata cand vine vremea de a taia diverse materiale.

Aceasta se datoreaza faptului ca raza laser este focusata intr-un punct precis si emana o caldura mare pentru a taia orice fel de material.

Tehnologiile de tăiere cu laser sunt extrem de focalizate la aproximativ 25 microni, ceea ce reprezintă aproximativ 1/4 din lățimea unui fir de păr uman, are o precizie de poziționare de 10 micrometri și o repetabilitate de 5 micrometri. Acest lucru face posibil pentru a elimina cantitatea minimă de material pentru a face tăiat, ajutând precizie și acuratețe.

La tăierea cu laser, optica este alimentată cu aer comprimat printr-un sistem cu jet disponibil cu o varietate de lățimi ale duzei disponibile. Acest lucru afectează procesul de tăiere prin expulzarea constantă a materialului evaporat și a reziduurilor, obținând o calitate mai bună a tăierii și păstrând optica focalizată fără praf. În procesele convenționale, căldura generată în timpul tăierii poate provoca deteriorarea materialului, cum ar fi deformarea. Un alt avantaj al tăierii cu laser de mare putere este că zona supusă căldurii este foarte mică, ceea ce reduce riscul de deteriorare a materialului. De asemenea, ajută la evitarea programelor de reparație și întreținere costisitoare pentru piesele mobile care contactează suprafața de lucru.